Legaltools

Een belangrijke uitdaging voor juristen is het vinden van de juridische informatie die nodig is om een bepaalde casus op te lossen. Er zijn verschillende gespecialiseerde zoekmachines en platforms beschikbaar die juristen daarvan voorzien. Het nadeel is echter dat er aan de meest professionele tools een stevig prijskaartje hangt waardoor deze niet voor elke jurist bereikbaar zijn of het gelet op de specifieke workload van een jurist het niet loont om daar een abonnement op te nemen.

Om ervoor te zorgen dat juristen die nu nog niet beschikken over de tools die nodig zijn om juridische informatie snel en eenvoudig te kunnen vinden, zijn wij begonnen met een platform dat voor elke jurist bereikbaar is. Het uitgangspunt van de tools die wij ontwikkelen is dat de financiele kant voor geen enkele jurist een drempel zal zijn.

Een ander belangrijk verschil met andere aanbieders van tools om juridische informatie snel en eenvoudig beschikbaar te maken, is dat wij kijken naar wat juristen nodig hebben. Daarom beperken wij ons niet enkel tot jurisprudentie en wetgeving. Ook decentrale regelgeving en de parlementaire geschiedenis zijn soorten informatie die wij doorzoekbaar maken. Mochten juristen behoefte hebben aan andere soorten informatie dan zullen wij ook die toegankelijk maken. De behoefte van onze gebruikers staat bij ons centraal.